Aanvankelijk aan het oog onttrokken door de oude gevangenismuur, maar hier wacht de verrassing als u de entree neemt bij de Noordsingel en bij het betreden van de besloten binnentuin de straat achter u laat. De voormalige Vrouwenvleugel wordt binnenkort getransformeerd naar zes vierlaagse schitterende stadswoningen, gelegen in een historische omgeving en in een intiem hofje. Op 5 minuten afstand van het centrum van Rotterdam. 

De woningen

De entree van stadswoning type Vrouw (behalve Vrouw 5) bevindt zich in de afgesloten privé binnentuin. Via de ruime hal op het souterrain waarin zich het toilet en een grote trapkast bevinden. Loop vervolgens je de grote leefkeuken in, pak na een dag werken een heerlijk glas wijn en relax in je tuin op het zuidoosten die je betreed via de grote schuifpui. Op de begane grond vind je de woonkamer met grote schuifpui en een aparte hobby- of werkkamer, die je makkelijk kunt inrichten als aparte tv-/speelkamer voor de kinderen. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een luxe badkamer met inloopdouche en toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich de masterbedroom en een aparte luxe badkamer helemaal voor jezelf! Tevens bevindt zich hier een aparte berging voor de wasmachine/-droger. Bekijk het fimpje en lees eronder meer over de zes woningen. 

Type Vrouw 1, 2, 3 (verkocht)

Via de ruime hal op het souterrain waarin zich het toilet en een grote trapkast bevinden, loop je de grote leefkeuken in. Door de schuifpui betreed je de tuin op het zuidoosten. Op de begane grond vind je de woonkamer met grote schuifpui en een aparte studeerkamer, die je makkelijk kunt inrichten als aparte tv-/speelkamer voor de kinderen.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een luxe badkamer met inloopdouche en toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich de masterbedroom van bijna 21 m2  en een aparte luxe badkamer helemaal voor jezelf! Tevens bevindt zich hier een aparte berging voor de wasmachine/-droger.

  • De privétuin van type Vrouw 1 is circa 19 m2 groot op het zuidoosten.
  • De privétuin van type Vrouw 2 is circa 27 m2 groot op  het zuidoosten.
  • De privétuin van type Vrouw 3 is circa 26 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Woningtype Vrouw 1 beschikt over een individuele berging grenzend aan de woning. Woningtype Vrouw 2 en 3 beschikken over een fietsenberging voor 4 fietsen in de Vrouwentuin. 

Plattegrond Vrouw 1 Plattegrond Vrouw 2 Plattegrond Vrouw 3 

Type Vrouw 4 (verkocht)

Type Vrouw 4 is identiek aan Type Vrouw 1, 2 en 3 alleen heeft deze een bijzondere ingang. De hal is namelijk in het van oorsprong tuinhuisje van de vrouwelijke gedetineerden. Hierin bewaarden zij de tuinspullen. Een bijzondere manier om je woning te betreden.

 De privétuin van type Vrouw 4 is circa 23 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt over een fietsenberging voor 4 fietsen in de Vrouwentuin. 

Plattegrond Vrouw 4 

Type Vrouw 5 (verkocht)

Type Vrouw 5 heeft als enige van de type Vrouw-woningen zijn entree in de openbare buurttuin. Verder is de woning vergelijkbaar aan Type Vrouw 1, 2, 3 en 4.

 De privétuin van type Vrouw 5 is circa 27 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele, externe berging achter de muur aan Zwart Janstraatzijde. Plattegrond Vrouw 5 

Type Vrouw 6 (verkocht)

Dit is een vreemde eend in de bijt. In de doorgang naar de Vrouwentuin zit de voordeur van woningtype Vrouw 6. Via de lange smalle hal van 9 m2 loop je naar je ruime open woonkeuken. Via de schuifpui bereik je je tuin van maar liefst 59 m2 op het zuidoosten. Via de keuken bereik je ook nog een ruime bijkeuken voor je wasmachine/-droger en een toilet. Op de begane grond vind je de ruime woonkamer (circa 31 m2). Op de eerste verdieping vind je vervolgens een slaapkamers, de luxe afgewerkte badkamer met ligbad, inloopdouche en separaat toilet. Op de tweede verdieping bevinden zich de masterbedroom en nog een extra slaapkamer.

 De privétuin van type Vrouw 6 is circa 59 m2 groot op het noordoosten. Deze woning beschikt over een fietsenberging voor 4 fietsen in de Vrouwentuin. 

Een parkeerplaats is separaat te koop. 

Plattegrond Vrouw 6