Alle woningen in fase 1 zijn verkocht

Alle woningen in fase 1 zijn verkocht. Benieuwd hoe de woningen in fase 1 eruit komen te zien? Hieronder vind je de omschrijving. 

Cellenvleugel A

type Compact, S, S+, M en Special

In cellenvleugel A vind je totaal 14 woningen met de volgende woningtypen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woningtype Compact (ca. 68m2 woonoppervlakte) heeft de entree, toilet, badkamer, woonkamer met open keuken en slaapkamer allemaal op de begane grond. Je hebt bij deze woning zelfs twee buitenruimtes (totaal ca. 79 m2). De woning heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van een douche en wastafel. 

Woningtype S (ca. 60m2 woonoppervlakte) bestaat uit twee woonlagen met op de begane grond de entree, toilet, badkamer, slaapkamer en op de eerste verdieping de keuken en woonkamer. De buitenruimte (ca. 23m2) bevindt zich op de begane grond en deze woning beschikt over een balkon (ca. 7m2) op de eerste verdieping. Woningtype S krijgt een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van een douche en wastafel. 

Woningtype S+ (ca. 75m2 woonoppervlakte) is vergelijkbaar met type S, maar heeft op de eerste verdieping een aparte eetkamer met keuken. Woningtype S+  heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van een douche en wastafel.

Woningtype M (ca. 120m2 woonoppervlakte) bestaat uit twee woonlagen met op de begane grond de entree, inpandige bergruimte en separaat toilet, badkamer en twee slaapkamers. Op de eerste verdieping bevinden zich de keuken en woonkamer. Type M heeft zowel voor als achter een buitenruimte (totaal ca. 78m2) en twee balkons (totaal ca. 14m2) op de eerste verdieping. Type M heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van een douche, bad en wastafel.

Woningtype Special (ca. 120m2 of 145m2 woonoppervlakte) bestaat uit twee woonlagen met op de begane grond (splitlevel) een woonkeuken, woonkamer en toilet. Op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer met separaat toilet en twee slaapkamers. De buitenruimte is afhankelijk van het bouwnummer 66m2 of 95m2. Type Special heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van twee douches, een bad en een dubbele wastafel.

Alle woningen zijn inclusief parkeerplaats en optioneel een externe berging.

Cellenvleugel B, C & D

Type L, Xl en XXL

Cellenvleugel B, D en D bestaan uit totaal 39 woningen met de volgende woningtypen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woningtype L heeft circa 165 m2 woonoppervlakte verdeeld over vijf woonlagen. Woningtype L heeft op de begane grond een entree, een woonkeuken en een separaat toilet. Op de eerste verdieping vind je de woonkamer. De tweede verdieping bestaat uit de masterbedroom met badkamer en separaat toilet. Op de derde verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een bergruimte. Op de zolder is er een aparte bergruimte en kan eventueel een vierde slaapkamer gemaakt worden. De buitenruimte van type L is circa 22 m2. Woningtype L heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van een douche, bad met een  dubbele wastafel.

Woningtype XL heeft ongeveer 250 m2 woonoppervlakte. De indeling van de vijf verdiepingen is als volgt. Op de begane grond een grote woonkeuken en separaat toilet. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer. De tweede verdieping heeft twee slaapkamers en een badkamer. Op de derde verdieping bevinden zich wederom twee slaapkamers en een badkamer met separaat toilet. De vierde verdieping bestaat uit een grote zolderruimte met aparte opbergruimte. Type XL heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur, een badkamer voorzien van een douche, bad, dubbele wastafel em een tweede badkamer met een douche en een dubbele wastafel. De buitenruimte is circa 33 m2.

Woon/werk variant Woontype XL 
Bij Maatwerk kan er ook voor een woon/werk variant gekozen worden waarbij de begane grond als kantoorruimte is ingedeeld. Dit kan tevens fiscale voordelen opleveren. De keuken en woonkamer zijn dan op de eerste verdieping samengebracht. 

Woningtype XXL is voor wie ruim wil wonen, wonen wil combineren met werken of zelfs voor ondernemers die hun kantoor willen onderbrengen in een bijzonder gebouw. XXL heeft maar liefst 300 m2 woonoppervlakte en bestaat uit vijf woonlagen met op de begane grond de entree, een keuken, een eetkamer, een toilet, een bergruimte en een bijkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich de woonkamer en televisiekamer. Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een werkruimte, een badkamer en een kleedkamer. Op de derde verdieping komen twee slaapkamers, een badkamer en een extra wasruimte. Op de vierde verdieping zijn er nog twee (slaap)kamers en een vide. Een authentiek element in deze woning zijn de twee celdeuren die op de eerste verdieping gehandhaafd blijven! Afhankelijk van de vleugel is de buitenruimte circa 112 m2 of 138 m2. De woning is voorzien van een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en twee badkamers voorzien van een douche, toilet, bad en dubbele wastafel.

Woon-werkvariant type XXL
Indien er voor Maatwerk gekozen wordt, is er een woon/werk variant mogelijk waarbij de begane grond als kantoorruimte is ingedeeld. Dit kan tevens fiscale voordelen opleveren.

Alle woningen zijn inclusief parkeerplaats en optioneel een externe berging.

Panopticum

In het hart

In het panopticum komt woningtype Central en tussen de verbindingen van Vleugel B, C en D 3 woningtypen Connect.

 

 

 

 

 

 

 

Woningtype Connect (ca.135m2 woonoppervlakte) bestaat uit drie woonlagen met op de begane grond de entree, een woonkeuken, een toilet en bergruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en separaat toilet. Op de tweede verdieping komt de woonkamer. De buitenruimte is tussen circa 95m2 en 115m2.  Connect heeft een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur, en een badkamer voorzien van een douche, bad en een dubbele wastafel.

In het hart van de gevangenis komt Woningtype Central met ca. 273m2 woonoppervlakte. In de basis bestaat deze woning uit twee woonlagen, maar er zijn vele andere indelingsmogelijkheden.  Deze woning leent zich ook uitstekend voor een woon-/werkvariant. Op de begane grond kan er een kantoorruimte komen met een aparte ingang en toilet. Dit kan tevens fiscale voordelen opleveren. De binnenhuisarchitect bespreekt graag alle mogellijkheden in een maatwerk-traject.

De buitenruimte van Central is ongeveer 115m2. Bovendien heeft deze woning een terras op de eerste verdieping van ca. 44m2. Central heeft standaard een luxe afgewerkte keuken met inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van twee douches, een bad, toilet, een dubbele wastafel en twee aparte toiletten.

Alle woningen zijn inclusief parkeerplaats en optioneel een externe berging.

 

 

 

 

 

 

Fase 1 omvat de transformatie van de cellenvleugels van de voormalig penitiaire inrichting ‘Noordsingel’ naar 57 woningen, te verdelen over de vier voormalige cellenvleugels A, B, C en D, het centraal gelegen Panopticum en de verbindingen daartussen. De omgeving, daartoe behorend het plangebied Tuin van Noord, is door de Gemeente aangemerkt als “beschermd stadsgezicht” en o.a. de cellenvleugels in het bestemmingsplan zijn aangewezen met de dubbelbestemming Waarde – Cultuurhistorie.

Fase 1 is onderdeel van meerdere te ontwikkelen deelprojecten in het project Tuin van Noord en wordt in het kort benoemd “cellenvleugels A t/m D”.

In het ontwerp, de nadere technische uitwerking en de transformatie/realisatie van het deelproject “cellenvleugels A t/m D” tot woningen, wordt veel zorg besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct. De uitgangspunten ten aanzien van duurzaamheid vertalen zich onder meer in een hoog wooncomfort en behoud van historische onderdelen. De kwaliteit wordt behaald door de combinatie van historische onderdelen en hoogwaardige nieuwe elementen, alsmede de ligging in een nieuw aan te leggen buurttuin binnen de voormalige gevangenismuren.

Het document Beknopte Technische Omschrijving geeft je inzicht in de ontwerp- en technische uitgangspunten van het deelproject en de transformatie van de cellenvleugels tot woningen.

De informatie in het document Beknopte Technische omschrijving is met de grootste zorg samengesteld en vormt geen onderdeel van de eventuele contractstukken die nader worden overeengekomen. Aan alle gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 • inspiratie01
 • inspiratie02
 • inspiratie03
 • inspiratie04
 • inspiratie05
 • inspiratie06
 • inspiratie07
 • inspiratie08
 • inspiratie09
 • inspiratie10
 • inspiratie11
 • inspiratie12
 • 01
 • 02
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08