Markant wonen in een kapel

3 woningtypen

De voormalige kapel is beschermd stadsgezicht. In de kapel worden 8 woningen gerealiseerd. Er zijn vijf woningtypes van circa 100 m2 woonoppervlak (Kapel type A), twee woningtypes van circa 160 m2 (Kapel type B) en één woning van circa 85 m2 woonoppervlak (Kapel type C). 

Hoge plafonds, unieke raampartijen en een bijzondere entree. Zowel binnen als buiten is direct te zien dat de unieke woningen voorheen een prachtige kapel waren. Hier woon je, omringd door de openbare buurttuin en de woningen in de voormalige cellenvleugels van de Noordsingelgevangenis, op een steenworp afstand van het centrum van Rotterdam.

Dit betekent uniek en markant wonen op een zeer gewilde locatie in het monumentale complex. In een comfortabel, onderhoudsvriendelijke woning met een unieke uitstraling. Simpelweg genieten van rust en ruimte in de groene omgeving midden in de stad op een historische plek.

Kapel Type A (bouwnummer 3 nog beschikbaar)
 

Je betreedt via jouw eigen privétuin je woning van maar liefst vier woonlagen. Op de begane grond is een grote luxe woonkeuken van circa 20 m2. Door de grote pui met drie glazen deuren valt veel licht naar binnen. Achterin in de punt zit een toilet en een berging van 5 m2 voor je wasmachine en droger. Met de rechte moderne vuren houten trap ga je vervolgens naar de woonkamer van ongeveer 21 m2 op de eerste verdieping. In de woonkamer geniet je door middel van een vide van de hoge kerkramen. Doordat er twee extra ramen worden gemaakt in de gevel, geniet je zittend in je luie stoel van de levendige openbare buurttuin. Ga je nog een verdieping hoger, dan bevind je je op de slaapverdieping. Een ruime slaapkamer van circa 12 m2 met lichtinval door de hoge kerkramen! Met de stalen spiltrap loop je vervolgens naar de derde verdieping waar zich nog een slaapkamer bevindt onder de houten spanten van de kap. Vanuit je bed kijk je naar de sterrenhemel. Bovendien vind je hier de luxe afgewerkte badkamer inclusief een tweede toilet. Zie je jezelf hier al wonen?

Prijs: € 439.950,00,- VON (exclusief parkeerplaats & berging)

Woningzoeker & inschrijving 

Kapel Type B (verkocht)

Ook deze unieke woning betreed je via je voortuin. Net zoals Kapel type A bevindt zich de luxe woonkeuken, het toilet en de berging op de begane grond. Alleen is deze woonkeuken maar liefst 33 m2! Je kunt hier dus makkelijk een eettafel kwijt voor acht personen. Gezellig voor een mooi diner met familie of vrienden. Via de stalen spiltrap loop je vervolgens naar de woonkamer van circa 39 m2 waar je kunt genieten van de lichtinval door de hoge kerkramen die middels de vide mogelijk is gemaakt. Doordat er twee extra ramen worden gemaakt in de gevel, geniet je zittend van het uitzicht op de openbare buurttuin. Op de tweede verdieping die je bereikt via de stalen spiltrap, vind je een zeer ruime slaapkamer, een luxe badkamer met inloopdouche, een berging en een toilet. Ga je nog een verdieping hoger, vind je onder de kap weer een slaapkamer, een inloopkast, een tweede badkamer en een derde toilet. Een extra detail is dat op deze verdieping vanuit je bed zicht hebt op de prachtige oude houten spanten van de kap. 

Kapel Type C (verkocht)

Woningtype Kapel C wordt gerealiseerd in het voormalige entreegebouw van de kapel. Via je eigen tuin bereik je via een granieten trap je voordeur; de originele groene dubbele deuren uit de kapel! Je stapt binnen in een ruime hal met toilet. Daarna betreed je je open, luxe keuken en woonkamer van 35 m2. Via de stalen spiltrap ga je naar de eerste verdieping waar zich twee slaapkamers, de badkamer en een separaat toilet bevinden. Door de hoge plafonds is het een unieke ruimte. En om nog extra te benoemen; deze woning heeft een privétuin van bijna 70 m2!

Beknopte technische omschrijving woningen

 

Fase 4 omvat de transformatie van de kapel van de voormalig penitiaire inrichting ‘Noordsingel’ naar in totaal 8 woningen. Fase 4 is onderdeel van meerdere te ontwikkelen deelprojecten in het project Tuin van Noord en wordt in het kort genoemd ‘Kapel’. De Kapel is een ontwikkeling van HD Projectrealisatie B.V. als onderdeel van Tuin van Noord.

 In het ontwerp, de nadere technische uitwerking en de transformatie/realisatie van het deelproject ‘Kapel’ tot woningen, wordt veel zorg besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct. De uitgangspunten ten aanzien van duurzaamheid vertaalt zich onder meer in een hoog wooncomfort en behoud van historische onderdelen. De kwaliteit wordt behaald door de combinatie van historische onderdelen en hoogwaardige nieuwe elementen, alsmede de unieke ligging van de `Kapel` in de buurttuin en tussen de bestaande cellenvleugels.

Het document Beknopte Technische Omschrijving geeft je inzicht in de ontwerp- en technische uitgangspunten van het deelproject en de transformatie van de kapel naar woningen. 

De informatie in het document Beknopte Technische omschrijving is met de grootste zorg samengesteld doch vormt geen onderdeel van de eventuele contractstukken die nader worden overeengekomen. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Woningborg garantie- en waarborgregeling

Op de woning is een Woningborg-certificaat van toepassing. Het Certificaat Transformatie (voor het transformeren van een bestaand gebouw naar een gebouw met een woonbestemming). Met dit certificaat heb je optimale zekerheid in alle omstandigheden van het bouwtraject. Als koper kan het certificaat het volgende waarborgen:

 De afbouwwaarborg

Gaat de bouwonderneming gedurende de bouw onverhoopt failliet, dan zorgt Woningborg voor de afbouw van de woning. Is het afbouwen om wat voor reden dan ook onmogelijk, dan verstrekken wij een schadeloosstelling. In dit geval conform de vastgestelde regels in de van toepassing zijnde Garantie- en waarborgregeling.

 

De herstelwaarborg

De bouwonderneming garandeert de kwaliteit van de woning. Als zich een gebrek voordoet, herstelt de bouwonderneming dit gebrek als dit onder de garanties valt. De meeste onderdelen van de woning hebben een garantietermijn tot 6 jaar en 3 maanden na de oplevering. Maar bij ernstige technische gebreken is de garantietermijn zelfs 10 jaar en 3 maanden. Voor een aantal onderdelen geldt een beperkte garantietermijn. Woningborg waarborgt deze garantieverplichtingen van de bouwonderneming.

Meer informatie vind je op: www.woningborggroep.nl