Markant wonen in een kapel

3 woningtypen

De voormalige kapel is beschermd stadsgezicht. In de kapel worden 8 woningen gerealiseerd. Er zijn vijf woningtypes van circa 100 m2 woonoppervlak (Kapel type A), twee woningtypes van circa 160 m2 (Kapel type B) en één woning van circa 85 m2 woonoppervlak (Kapel type C). 

Hoge plafonds, unieke raampartijen en een bijzondere entree. Zowel binnen als buiten is direct te zien dat de unieke woningen voorheen een prachtige kapel waren. Hier woon je, omringd door de openbare buurttuin en de woningen in de voormalige cellenvleugels van de Noordsingelgevangenis, op een steenworp afstand van het centrum van Rotterdam.

Dit betekent uniek en markant wonen op een zeer gewilde locatie in het monumentale complex. In een comfortabel, onderhoudsvriendelijke woning met een unieke uitstraling. Simpelweg genieten van rust en ruimte in de groene omgeving midden in de stad op een historische plek.

Kapel Type A (verkocht)
 

Je betreedt via jouw eigen privétuin je woning van maar liefst vier woonlagen. Op de begane grond is een grote luxe woonkeuken van circa 20 m2. Door de grote pui met drie glazen deuren valt veel licht naar binnen. Achterin in de punt zit een toilet en een berging van 5 m2 voor je wasmachine en droger. Met de rechte moderne vuren houten trap ga je vervolgens naar de woonkamer van ongeveer 21 m2 op de eerste verdieping. In de woonkamer geniet je door middel van een vide van de hoge kerkramen. Doordat er twee extra ramen worden gemaakt in de gevel, geniet je zittend in je luie stoel van de levendige openbare buurttuin. Ga je nog een verdieping hoger, dan bevind je je op de slaapverdieping. Een ruime slaapkamer van circa 12 m2 met lichtinval door de hoge kerkramen! Met de stalen spiltrap loop je vervolgens naar de derde verdieping waar zich nog een slaapkamer bevindt onder de houten spanten van de kap. Vanuit je bed kijk je naar de sterrenhemel. Bovendien vind je hier de luxe afgewerkte badkamer inclusief een tweede toilet. Zie je jezelf hier al wonen?

Kapel Type B (verkocht)

Ook deze unieke woning betreed je via je voortuin. Net zoals Kapel type A bevindt zich de luxe woonkeuken, het toilet en de berging op de begane grond. Alleen is deze woonkeuken maar liefst 33 m2! Je kunt hier dus makkelijk een eettafel kwijt voor acht personen. Gezellig voor een mooi diner met familie of vrienden. Via de stalen spiltrap loop je vervolgens naar de woonkamer van circa 39 m2 waar je kunt genieten van de lichtinval door de hoge kerkramen die middels de vide mogelijk is gemaakt. Doordat er twee extra ramen worden gemaakt in de gevel, geniet je zittend van het uitzicht op de openbare buurttuin. Op de tweede verdieping die je bereikt via de stalen spiltrap, vind je een zeer ruime slaapkamer, een luxe badkamer met inloopdouche, een berging en een toilet. Ga je nog een verdieping hoger, vind je onder de kap weer een slaapkamer, een inloopkast, een tweede badkamer en een derde toilet. Een extra detail is dat op deze verdieping vanuit je bed zicht hebt op de prachtige oude houten spanten van de kap. 

Kapel Type C (verkocht)

Woningtype Kapel C wordt gerealiseerd in het voormalige entreegebouw van de kapel. Via je eigen tuin bereik je via een granieten trap je voordeur; de originele groene dubbele deuren uit de kapel! Je stapt binnen in een ruime hal met toilet. Daarna betreed je je open, luxe keuken en woonkamer van 35 m2. Via de stalen spiltrap ga je naar de eerste verdieping waar zich twee slaapkamers, de badkamer en een separaat toilet bevinden. Door de hoge plafonds is het een unieke ruimte. En om nog extra te benoemen; deze woning heeft een privétuin van bijna 70 m2!