Hofpoort/Vrouwenvleugel

Alle woningen zijn verkocht.

Voor de 23 eengezinswoningen in de Hofvrouw (Hofpoort/Vrouwenvleugel) fase 3 van Tuin van Noord, is eigenlijk geen standaardtekst te schrijven. De woningen hebben allemaal verschillende woningplattegronden en woonoppervlaktes, maar allemaal hoge plafonds! Je proeft de vrijheid, maar beleeft de historie. Gevels en historische elementen blijven behouden. Je bereikt je woning via de hoofdentree aan de Noordsingel of wandel eerst door de openbare buurttuin en betreedt de privé binnentuinwaaraan jouw woning ligt.

 

Type Poort (verkocht)

(bouwnummer 1 en 2)

Als je onder het voormalige gerechtsgebouw aan de Noordsingel doorloopt, zie je ze direct; de twee Poortwoningen rechts en links van de hoofdentree van de voormalige Noordsingel gevangenis. De linker woning is nog beschikbaar en circa 148m2 groot.De groene originele poorten blijven gehandhaafd, maar staan altijd open. Via deze poort bereik je de Poortwoningen. Dit hof is tevens de entree voor de appartementen in het Huis van Bewaring en 16 andere woningen in deze fase.

Je betreedt je woning via je voortuin. Via de hal loop je door naar de open keuken/eetkamer van bijna 40 m2! Zet je grote eettafel in de erker en geniet van deze unieke ruimte met unieke raampartijen. Op de begane grond bevindt zich ook een toilet. Met de open trap loop je vanuit je eetkamer naar de eerste verdieping waar zich de ruime woonkamer bevindt van circa 45 m2. Vind je dit te groot? Geen probleem, maak aan de voorkant een extra slaapkamer. Beide poortwoningen beschikken over een dakterras die bereikbaar is door middel van een schuifpui in je woonkamer. Poort 1 circa 28 m2 groot op het noordwesten en Poort 2 circa 19 m2 op het zuidoosten 

Loop vervolgens naar de 2e verdieping en vind hier vervolgens drie slaapkamers. Een masterbedroom aan de voorkant waarbij je de houten spanten van het originele dak ziet. Het licht komt via een zogenaamde doorzon-dakkapel naar binnen. Aan de achterzijde vind je twee kleinere slaapkamers met eigen dakkapel. In de aparte berging kun je je wasmachine/-droger zetten. In de luxe badkamer vind je een brede wastafel, een inloopdouche en een toilet.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woningen hebben een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.     

Download hier de factsheet. 

 

Type Hof 1 t/m 9 (verkocht)

(bouwnummer 3 t/m 9, 16 en 17)

Iedere woning van type Hof is uniek. Woningtype Hof varieert in grootte van ca. 60 tot 186 m2.Alle woningen van dit woningtype (uitgezonderd Hof 5) zijn bereikbaar via de originele groene toegangspoort. Hof 5 - met zijn unieke ligging - bereik je via de openbare buurttuin. Lees hieronder meer informatie over de verschillende woningtypes Hof. 

Type Hof 1 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 156 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 16 m2 op het zuidwesten bereik je via een trapje met bordes je voordeur. Op deze woonlaag tref je een toilet, een bergruimte voor je wasmachine/-droger en je woonkamer van circa 38 m2 met open luxe keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 56 m2 in op het noordwesten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de openbare buurttuin. Fietsen kunnen onder het terras/bordes worden gezet.

Ga je naar de 1e verdieping, dan vind je daar een twee slaapkamers en een luxe afgewerkte badkamer met ligbad en inloopdouche. Tevens bevindt zich hier een separaat toilet. Op de 2e verdieping vind je vervolgens de 2e badkamer en nog twee slaapkamers en een kleine berging. De ideale gezinswoning dus!

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging.  

 

Type Hof 2 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is maar liefst circa 144 m2 groot en bereik je via de gang van het voormalige administratiegebouw. Via de entree stap je direct je grote woonkamer van bijna 38 m2 in met luxe open keuken. In het aparte halletje vind je een toilet, een diepe trapkast en de trap naar de 1e verdieping. Eenmaal op de 1e verdieping vind je twee slaapkamers, een luxe badkamer met bad en aparte inloopdouche en een separaat toilet. Op de 2e verdieping tref je een 2e badkamer! Verder zijn onder de schuine kap nog eens twee slaapkamers en aparte berging voor je wasmachine/-droger. Wat deze woning uniek maakt zijn de hoge verdiepingsvloeren. Deze woning heeft een voortuin van circa 14 m2 op het zuidwesten.

Een mogelijkheid is er om op de eerste verdieping je woonkamer te maken met prachtige hoge ramen met zicht in de Hofpoort, zodat je kunt genieten op de begane grond van je grote leefkeuken! Maak er je eigen droomhuis van.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.     

Type Hof 3 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 186 m2 groot.  Deze woning is identiek aan Hof 2, echter op de 1e verdieping vind je 3 slaapkamers. In totaal heeft deze woning maar liefst 5 slaapkamers. Deze woning heeft  een voortuin van circa 14 m2 op het zuidwesten.

Heb je geen vijf slaapkamers nodig? Maak dan op de eerste verdieping je woonkamer met prachtige hoge ramen met zicht in de Hofpoort.en geniet op de begane grond van je grote leefkeuken! Maak er je eigen droomhuis van.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.     

Type Hof 4 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 156 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 18 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. Op deze woonlaag tref je een toilet, een bergruimte voor je wasmachine/-droger en je woonkamer van circa 38 m2 met open luxe keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap bereik je je privétuin van circa 73 m2 in op het noordoosten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de openbare buurttuin. Fietsen kunnen onder het terras/bordes worden gezet.

Ga je naar de 1e verdieping, dan vind je daar een twee slaapkamers en een luxe afgewerkte badkamer met ligbad en inloopdouche. Tevens bevindt zich hier een separaat toilet. Op de 2e verdieping vind je de 2e badkamer en vervolgens nog twee slaapkamers en een kleine berging. De ideale gezinswoning dus!

 

Type Hof 5 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 131 m2 groot. Naast de 3 woonlagen heeft deze woning ook een souterrain waar de entree van de woning zich bevindt en een individuele berging. De woning bereik je via de openbare buurttuin. Vanaf de openbare buurttuin wordt er richting de Vrouwentuin een doorgang in de muur gemaakt. In deze doorgang zit de voordeur van woningtype Hof 5. Met de trap bereik je je woonkamer met open luxe keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je vanuit een schuifpui met een wenteltrap je privétuin in van maar liefst circa 114 m2 op het noordoosten. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. In de Vrouwentuin heb je bovendien ook nog een stuk tuin van circa 21 m2 op het zuidoosten.

In het aparte halletje vind je het toilet en een grote trapkast. Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 13 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging grenzend aan de woning.

 

Type Hof 6 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 115 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 9 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal bereik je ook je woonkamer van circa 27 m2 met luxe open keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de Vrouwentuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 62 m2 in op het zuidoosten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de Vrouwentuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar.

Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 15 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging. 

 

Type Hof 7 (verkocht)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 108 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 11 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal bereik je ook je woonkamer van circa 27 m2 met luxe open keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de Vrouwentuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 62 m2 in op zuidoosten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de Vrouwentuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar.

Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 14 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

 

Type Hof 8 (verkocht)

Deze woning is nagenoeg identiek aan Hof 6 en Hof 7, echter deze woning beschikt nog over een inpandige berging van ruim 13 m2.

Deze woning van 3 woonlagen is circa 124 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 11 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal bereik je ook je woonkamer van circa 24 m2 met luxe open keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de Vrouwentuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 41 m op het zuidoosten Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de Vrouwentuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar.

Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 17 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging. 

Type Hof 9 (verkocht)

Dé ideale starterswoning! De woning is circa 60 m2 groot een soort appartement met een dakterras! Via de hal bereik je je woonkamer met luxe open keuken. Via de openslaande deuren bereik je je voortuin van circa 16 m2. Je slaapkamer is ongeveer 12 m2 groot en je bereikt je badkamer via je slaapkamer. Het toilet bevindt zich in de hal en er is tevens een aparte bergruimte voor je wasmachine/-droger. Je dakterras van circa 19 m2 op noordoosten bereik je via een inpandige trap. Tevens vind je hier nog een aparte berging van circa 3m2.

Een parkeerplaats bij deze woning is niet beschikbaar. 

 

Type Admin (verkocht)

bouwnummers 10 t/m 15

De naam zegt het al. De woningen komen in het voormalige administratiegebouw van de voormalige Noordsingel gevangenis. Door de gang bereik je de voordeuren. Aan het einde van de gang loop je zo de openbare buurttuin in. Deze woningen hebben allen 3 woonlagen en zijn circa 81 m2, 71 m2 en 79 m2 groot.

Type Admin 2, 4, 6 (verkocht)

Door de voordeur betreed je direct je leefkeuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin in.

  • De privétuin van type Admin 2 is circa 33m2 groot op het noordwesten.
  • De privétuin van type Admin 4 is circa 34m2 groot op  het zuidoosten.
  • De privétuin van type Admin 6 is circa 23m2 groot op het zuidoosten.

Op de begane grond bevindt zich ook een toilet. In de grote trapkast is er ruimte voor je wasmachine/-droger. De woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de openbare buurttuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. 

Op de 1e verdieping bevindt zich een grote woonkamer. Op de 2e verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met een mooie grote dakkapel en een luxe afgewerkte badkamer met inloopdouche en toilet.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Er is geen externe berging.

 

Type Admin 1, 3, 5 (verkocht)

De woningen komen ook in het voormalige administratiegebouw van de voormalige Noordsingel gevangenis. Door de gang bereik je de voordeuren. Aan het einde van de gang loop je zo de openbare buurttuin in. Deze woningen hebben allen 3 woonlagen en zijn circa 102 m2, 109 m2 en 115 m2 groot. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. 

Door de voordeur betreed je direct je leefkeuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin in.

Zo bevindt zich bij deze woningen op de eerste verdieping de luxe afgewerkte badkamer met inloopdouche en een separaat toilet. Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een aparte bergruimte voor je wasmachine/-droger.

  • De privétuin van type Admin 1 is circa 23 m2 groot op het noordwesten.
  • De privétuin van type Admin 3 is circa 29 m2 groot op het noordwesten.
  • De privétuin van type Admin 5 is circa 42 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Er is geen externe berging.

 

Type Vrouw (verkocht)

(bouwnummers 18 t/m 23

Woningtype Vrouw bevindt zich in de afgesloten Vrouwentuin, met in het midden de originele Magnoliaboom. Je betreedt je woning van maar liefst met 4 woonlagen via het intieme hofje. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar en deel je maar met slechts 8 buren!