Hofpoort/Vrouwenvleugel

Voor de 23 eengezinswoningen in de Hofvrouw (Hofpoort/Vrouwenvleugel) fase 3 van Tuin van Noord, is eigenlijk geen standaardtekst te schrijven. De woningen hebben allemaal verschillende woningplattegronden en woonoppervlaktes, maar allemaal hoge plafonds! Je proeft de vrijheid, maar beleeft de historie. Gevels en historische elementen blijven behouden. Je bereikt je woning via de hoofdentree aan de Noordsingel of wandel eerst door de openbare buurttuin en betreedt de privé binnentuinwaaraan jouw woning ligt.

Lees mee en bekijk welke woning jou het meeste aanspreekt. Maar dat ze stuk voor stuk uniek zijn, dat is een ding wat zeker is! Bekijk de situatietekening van Tuin van Noord met daarin fase 3 aangegeven. 

Vanaf nu kun je je inschrijven op bouwnummer(s). Lees hieronder over alle verschillende woningtypes. Neem contact op met de makelaar voor de prijzen en de beschikbare bouwnummers. De prijsstelling van de woningtypes Poort, Hof 1 t/m 4, Admin en Vrouw is naar beneden aangepast! Dus het kijken waard! 

Vind je het lastig om door de "muren" heen te kijken hoe de woningen worden? Geen nood, de makelaar organiseert nu individuele rondleidingen waardoor je zelf de ruime en hoge plafonds kunt ervaren en zelfs kunt zien hoe groot de tuinen worden! Maak direct een afspraak met de makelaar voor een individuele rondleiding! Zelfs in de vakantieperiode.

Woningzoeker & inschrijving 

Verkoopbrochure Hofvrouw (fase 3)

Download hier de verkoopbrochure of vraag een gedrukt exemplaar aan via tuinvannoord@tw3.nl

Prijslijst woningen Hofvrouw

Download hier de prijslijst. 

Type Poort

(bouwnummer 1 en 2)

Als je onder het voormalige gerechtsgebouw aan de Noordsingel doorloopt, zie je ze direct; de twee Poortwoningen rechts en links van de hoofdentree van de voormalige Noordsingel gevangenis. Beide woningen zijn circa 148m2 groot.De groene originele poorten blijven gehandhaafd, maar staan altijd open. Via deze poort bereik je de Poortwoningen. Dit hof is tevens de entree voor de appartementen in het Huis van Bewaring en 16 andere woningen in deze fase.

Je betreedt je woning via je voortuin. Via de hal loop je door naar de open keuken/eetkamer van bijna 40 m2! Zet je grote eettafel in de erker en geniet van deze unieke ruimte met unieke raampartijen. Op de begane grond bevindt zich ook een toilet. Met de open trap loop je vanuit je eetkamer naar de eerste verdieping waar zich de ruime woonkamer bevindt van circa 45 m2. Vind je dit te groot? Geen probleem, maak aan de voorkant een extra slaapkamer. Beide poortwoningen beschikken over een dakterras die bereikbaar is door middel van een schuifpui in je woonkamer. Poort 1 circa 28 m2 groot op het noordwesten en Poort 2 circa 19 m2 op het zuidoosten 

Loop vervolgens naar de 2e verdieping en vind hier vervolgens drie slaapkamers. Een masterbedroom aan de voorkant waarbij je de houten spanten van het originele dak ziet. Het licht komt via een zogenaamde doorzon-dakkapel naar binnen. Aan de achterzijde vind je twee kleinere slaapkamers met eigen dakkapel. In de aparte berging kun je je wasmachine/-droger zetten. In de luxe badkamer vind je een brede wastafel, een inloopdouche en een toilet.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woningen hebben een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.     

Plattegrond Poort 1 Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 1 t/m 9

(bouwnummer 3 t/m 9, 16 en 17)

Iedere woning van type Hof is uniek. Woningtype Hof varieert in grootte van ca. 60 tot 186 m2.Alle woningen van dit woningtype (uitgezonderd Hof 5) zijn bereikbaar via de originele groene toegangspoort. Hof 5 - met zijn unieke ligging - bereik je via de openbare buurttuin. Lees hieronder meer informatie over de verschillende woningtypes Hof. 

Type Hof 1 (bouwnummer 17)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 156 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 16 m2 op het zuidwesten bereik je via een trapje met bordes je voordeur. Op deze woonlaag tref je een toilet, een bergruimte voor je wasmachine/-droger en je woonkamer van circa 38 m2 met open luxe keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 56 m2 in op het noordwesten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de openbare buurttuin. Fietsen kunnen onder het terras/bordes worden gezet.

Ga je naar de 1e verdieping, dan vind je daar een twee slaapkamers en een luxe afgewerkte badkamer met ligbad en inloopdouche. Tevens bevindt zich hier een separaat toilet. Op de 2e verdieping vind je vervolgens de 2e badkamer en nog twee slaapkamers en een kleine berging. De ideale gezinswoning dus!

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging.  

Plattegrond Hof 1 Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 2 (bouwnummer 16)

Deze woning van 3 woonlagen is maar liefst circa 144 m2 groot en bereik je via de gang van het voormalige administratiegebouw. Via de entree stap je direct je grote woonkamer van bijna 38 m2 in met luxe open keuken. In het aparte halletje vind je een toilet, een diepe trapkast en de trap naar de 1e verdieping. Eenmaal op de 1e verdieping vind je twee slaapkamers, een luxe badkamer met bad en aparte inloopdouche en een separaat toilet. Op de 2e verdieping tref je een 2e badkamer! Verder zijn onder de schuine kap nog eens twee slaapkamers en aparte berging voor je wasmachine/-droger. Wat deze woning uniek maakt zijn de hoge verdiepingsvloeren. Deze woning heeft een voortuin van circa 14 m2 op het zuidwesten.

Een mogelijkheid is er om op de eerste verdieping je woonkamer te maken met prachtige hoge ramen met zicht in de Hofpoort, zodat je kunt genieten op de begane grond van je grote leefkeuken! Maak er je eigen droomhuis van.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.     

basis plattegrond Hof 2 alternatief plattegrond Hof 2 

Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 3 (bouwnummer 9)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 186 m2 groot.  Deze woning is identiek aan Hof 2, echter op de 1e verdieping vind je 3 slaapkamers. In totaal heeft deze woning maar liefst 5 slaapkamers. Deze woning heeft  een voortuin van circa 14 m2 op het zuidwesten.

Heb je geen vijf slaapkamers nodig? Maak dan op de eerste verdieping je woonkamer met prachtige hoge ramen met zicht in de Hofpoort.en geniet op de begane grond van je grote leefkeuken! Maak er je eigen droomhuis van.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.     

basis plattegrond Hof 3 alternatief plattegrond Hof 3 

Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 4 (bouwnummer 8)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 156 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 18 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. Op deze woonlaag tref je een toilet, een bergruimte voor je wasmachine/-droger en je woonkamer van circa 38 m2 met open luxe keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap bereik je je privétuin van circa 73 m2 in op het noordoosten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de openbare buurttuin. Fietsen kunnen onder het terras/bordes worden gezet.

Ga je naar de 1e verdieping, dan vind je daar een twee slaapkamers en een luxe afgewerkte badkamer met ligbad en inloopdouche. Tevens bevindt zich hier een separaat toilet. Op de 2e verdieping vind je de 2e badkamer en vervolgens nog twee slaapkamers en een kleine berging. De ideale gezinswoning dus!

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging in gerechtsgebouw met een 10-jarige bruikleen- of (onder) verhuurovereenkomst. Meer informatie bij de makelaar.

 Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 5 (bouwnummer 7)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 131 m2 groot. Naast de 3 woonlagen heeft deze woning ook een souterrain waar de entree van de woning zich bevindt en een individuele berging. De woning bereik je via de openbare buurttuin. Vanaf de openbare buurttuin wordt er richting de Vrouwentuin een doorgang in de muur gemaakt. In deze doorgang zit de voordeur van woningtype Hof 5. Met de trap bereik je je woonkamer met open luxe keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je vanuit een schuifpui met een wenteltrap je privétuin in van maar liefst circa 114 m2 op het noordoosten. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. In de Vrouwentuin heb je bovendien ook nog een stuk tuin van circa 21 m2 op het zuidoosten.

In het aparte halletje vind je het toilet en een grote trapkast. Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 13 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele berging grenzend aan de woning.

Plattegrond Hof 5 Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 6 (bouwnummer 6)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 115 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 9 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal bereik je ook je woonkamer van circa 27 m2 met luxe open keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de Vrouwentuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 62 m2 in op het zuidoosten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de Vrouwentuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar.

Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 15 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging. 

Plattegrond Hof 6 Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 7 (bouwnummer 5)

Deze woning van 3 woonlagen is circa 108 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 11 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal bereik je ook je woonkamer van circa 27 m2 met luxe open keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de Vrouwentuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 62 m2 in op zuidoosten. Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de Vrouwentuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar.

Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 14 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging.

Woningzoeker & inschrijving 

knop woningzoeker

Type Hof 8 (bouwnummer 4)

Deze woning is nagenoeg identiek aan Hof 6 en Hof 7, echter deze woning beschikt nog over een inpandige berging van ruim 13 m2.

Deze woning van 3 woonlagen is circa 124 m2 groot en heeft een voor- én een achtertuin. Via de voortuin van circa 11 m2 bereik je via een trapje met bordes je voordeur. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal bereik je ook je woonkamer van circa 24 m2 met luxe open keuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de Vrouwentuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin van circa 41 m op het zuidoosten Deze woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de Vrouwentuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar.

Op de 1e verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met inloopdouche en toilet. Op de 2e verdieping vind je een zolder van circa 17 m2 en een aparte berging voor je wasmachine/-droger.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt niet over een externe berging. 

Woningzoeker & inschrijving 

Type Hof 9 (bouwnummer 3)

Dé ideale starterswoning! De woning is circa 60 m2 groot een soort appartement met een dakterras! Via de hal bereik je je woonkamer met luxe open keuken. Via de openslaande deuren bereik je je voortuin van circa 16 m2. Je slaapkamer is ongeveer 12 m2 groot en je bereikt je badkamer via je slaapkamer. Het toilet bevindt zich in de hal en er is tevens een aparte bergruimte voor je wasmachine/-droger. Je dakterras van circa 19 m2 op noordoosten bereik je via een inpandige trap. Tevens vind je hier nog een aparte berging van circa 3m2.

Een parkeerplaats bij deze woning is niet beschikbaar. 

Plattegrond Hof 9 Woningzoeker & inschrijving 

Type Admin

bouwnummers 10 t/m 15

De naam zegt het al. De woningen komen in het voormalige administratiegebouw van de voormalige Noordsingel gevangenis. Door de gang bereik je de voordeuren. Aan het einde van de gang loop je zo de openbare buurttuin in. Deze woningen hebben allen 3 woonlagen en zijn circa 81 m2, 71 m2 en 79 m2 groot.

Type Admin 2, 4, 6 (bouwnummers 14, 12, 10)

Door de voordeur betreed je direct je leefkeuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin in.

  • De privétuin van type Admin 2 is circa 33m2 groot op het noordwesten.
  • De privétuin van type Admin 4 is circa 34m2 groot op  het zuidoosten.
  • De privétuin van type Admin 6 is circa 23m2 groot op het zuidoosten.

Op de begane grond bevindt zich ook een toilet. In de grote trapkast is er ruimte voor je wasmachine/-droger. De woning kun je eventueel ook bereiken via een achterom door de openbare buurttuin. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. 

Op de 1e verdieping bevindt zich een grote woonkamer. Op de 2e verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met een mooie grote dakkapel en een luxe afgewerkte badkamer met inloopdouche en toilet.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Er is geen externe berging. 

Plattegrond Admin 2 Woningzoeker & inschrijving 

Type Admin 1, 3, 5 (bouwnummers 15, 13 , 11)

De woningen komen ook in het voormalige administratiegebouw van de voormalige Noordsingel gevangenis. Door de gang bereik je de voordeuren. Aan het einde van de gang loop je zo de openbare buurttuin in. Deze woningen hebben allen 3 woonlagen en zijn circa 102 m2, 109 m2 en 115 m2 groot. Fietsen kunnen onder het terrasje/bordes worden gezet. 

Door de voordeur betreed je direct je leefkeuken. Vanuit deze prachtige ruimte met uitzicht over de openbare buurttuin loop je zo je terras op en met een wenteltrap je privétuin in.

Zo bevindt zich bij deze woningen op de eerste verdieping de luxe afgewerkte badkamer met inloopdouche en een separaat toilet. Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een aparte bergruimte voor je wasmachine/-droger.

  • De privétuin van type Admin 1 is circa 23 m2 groot op het noordwesten.
  • De privétuin van type Admin 3 is circa 29 m2 groot op het noordwesten.
  • De privétuin van type Admin 5 is circa 42 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Er is geen externe berging. 

Plattegrond Admin 1 Woningzoeker & inschrijving 

Type Vrouw

(bouwnummers 18 t/m 23

Woningtype Vrouw bevindt zich in de afgesloten Vrouwentuin, met in het midden de originele Magnoliaboom. Je betreedt je woning van maar liefst met 4 woonlagen via het intieme hofje. De Vrouwentuin wordt afsluitbaar en deel je maar met slechts 8 buren!

Type Vrouw 1, 2, 3 (bouwnummer 23, 22, 21)

Via de ruime hal op het souterrain waarin zich het toilet en een grote trapkast bevinden, loop je de grote leefkeuken in. Door de schuifpui betreed je de tuin op het zuidoosten. Op de begane grond vind je de woonkamer met grote schuifpui en een aparte studeerkamer, die je makkelijk kunt inrichten als aparte tv-/speelkamer voor de kinderen.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een luxe badkamer met inloopdouche en toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich de masterbedroom van bijna 21 m2  en een aparte luxe badkamer helemaal voor jezelf! Tevens bevindt zich hier een aparte berging voor de wasmachine/-droger.

  • De privétuin van type Vrouw 1 is circa 19 m2 groot op het zuidoosten.
  • De privétuin van type Vrouw 2 is circa 27 m2 groot op  het zuidoosten.
  • De privétuin van type Vrouw 3 is circa 26 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Woningtype Vrouw 1 beschikt over een individuele berging grenzend aan de woning. Woningtype Vrouw 2 en 3 beschikken over een fietsenberging voor 4 fietsen in de Vrouwentuin. 

Plattegrond Vrouw 1 Plattegrond Vrouw 2 Plattegrond Vrouw 3 

Woningzoeker & inschrijving 

Type Vrouw 4 (bouwnummer 20)

Type Vrouw 4 is identiek aan Type Vrouw 1, 2 en 3 alleen heeft deze een bijzondere ingang. De hal is namelijk in het van oorsprong tuinhuisje van de vrouwelijke gedetineerden. Hierin bewaarden zij de tuinspullen. Een bijzondere manier om je woning te betreden.

 De privétuin van type Vrouw 4 is circa 23 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning beschikt over een fietsenberging voor 4 fietsen in de Vrouwentuin. 

Plattegrond Vrouw 4 Woningzoeker & inschrijving 

Type Vrouw 5 (bouwnummer 19)

Type Vrouw 5 heeft als enige van de type Vrouw-woningen zijn entree in de openbare buurttuin. Verder is de woning vergelijkbaar aan Type Vrouw 1, 2, 3 en 4.

 De privétuin van type Vrouw 5 is circa 27 m2 groot op het zuidoosten.

Een parkeerplaats is separaat te koop. Deze woning heeft een individuele, externe berging achter de muur aan Zwart Janstraatzijde. Plattegrond Vrouw 5 Woningzoeker & inschrijving 

Type Vrouw 6 (bouwnummer 18)

Dit is een vreemde eend in de bijt. In de doorgang naar de Vrouwentuin zit de voordeur van woningtype Vrouw 6. Via de lange smalle hal van 9 m2 loop je naar je ruime open woonkeuken. Via de schuifpui bereik je je tuin van maar liefst 59 m2 op het zuidoosten. Via de keuken bereik je ook nog een ruime bijkeuken voor je wasmachine/-droger en een toilet. Op de begane grond vind je de ruime woonkamer (circa 31 m2). Op de eerste verdieping vind je vervolgens een slaapkamers, de luxe afgewerkte badkamer met ligbad, inloopdouche en separaat toilet. Op de tweede verdieping bevinden zich de masterbedroom en nog een extra slaapkamer.

 De privétuin van type Vrouw 6 is circa 59 m2 groot op het noordoosten. Deze woning beschikt over een fietsenberging voor 4 fietsen in de Vrouwentuin. 

Een parkeerplaats is separaat te koop. 

Plattegrond Vrouw 6  Woningzoeker & inschrijving 

Garantieregeling

Op de woning is een garantie- en waarborgregeling van toepassing. Doordat het project bestaat uit het transformeren van bestaande gebouwen naar gebouwen met een woonbestemming, is een Garantie- en waarborgregeling voor Transformatie/Verbouw van toepassing. Met deze garantie- en waarborgregeling heb je optimale zekerheid in alle omstandigheden van het bouwtraject.

Beknopte technische omschrijving woningen

 

Fase 3 omvat de transformatie van het poortgebouw, het administratiegebouw en de vrouwenvleugel  van de voormalige penitentiaire inrichting ‘Noordsingel’ naar 23 woningen. Deze fase is onderdeel van meerdere te ontwikkelen deelprojecten in het project Tuin van Noord en wordt in het kort genoemd “Hofvrouw’.

In het ontwerp, de nadere technische uitwerking en de transformatie/realisatie van het deelproject Hofvrouw tot woningen, wordt veel zorg besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct. De uitgangspunten ten aanzien van duurzaamheid vertalen zich onder meer in een hoog wooncomfort en behoud van historische onderdelen. De kwaliteit wordt behaald door de combinatie van historische onderdelen en hoogwaardige nieuwe elementen, alsmede de ligging in een nieuw aan te leggen buurttuin binnen de voormalige gevangenismuren.

Het document Beknopte Technische Omschrijving geeft u inzicht in de ontwerp- en technische uitgangspunten van het deelproject en de transformatie van de Hofvrouw tot woningen 

De informatie in het document Beknopte Technische omschrijving is met de grootste zorg samengesteld doch vormt geen onderdeel van de eventuele contractstukken die nader worden overeengekomen. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.