31 appartementen

8 woningtypen

Vanaf de Noordsingel loop je onder het historische gerechtsgebouw door naar de poorten van de voormalige Noordsingelgevangenis. Je beleeft hier de historie, maar je proeft de vrijheid. De prachtige poort is de toegang tot jouw appartement.

In het Huis van Bewaring komen in totaal 31 appartementen variërend in grootte van circa 45 m2 tot circa 73 m2, verdeeld over 4  woonlagen. Het Huis van Bewaring is een bijzonder project waar verbouw en nieuwbouw samen komen. Een gedeelte van het Huis van Bewaring blijft bestaan en is dus bestaande bouw. Hierin komen 7 appartementen. De gevel, fundering en de verdiepingsvloeren van dit gedeelte blijven zoveel mogelijk gehandhaafd waardoor de historische uitstraling in tact blijft. De plek waar de 24 appartementen komen, wordt sloop-nieuwbouw. De architect heeft met zijn ontwerp aansluiting gezocht met het ‘oude gedeelte’, de buitenzijde wordt voorzien van stoere houten lamellen. De 24 appartementen hebben een inpandig balkon (loggia) van circa 4 m2.

Alle appartementen beschikken over een woonkamer met een moderne en luxe open keuken, een slaapkamer, een aparte ruimte voor de wasmachine/droger, een badkamer en een separaat toilet. De appartementen aan de noordoostkant kijken uit over de openbare buurttuin. De appartementen aan de zuidwestkant hebben hun oriëntatie richting het voormalige gerechtsbouw aan de Noordsingel.

Bekijk hieronder de verschillenden woningtypen.

Omschrijving appartementen 

HvB 1 – 6 appartementen nieuwbouw Dit appartement is op de eerste, tweede en derde verdieping met de lift bereikbaar en heeft een woonoppervlak van circa 45 m2. Je stapt via de hal (waarin zich het toilet bevindt) in de open keuken en  woonkamer. De luxe badkamer met inloopdouche is via de slaapkamer bereikbaar en de woning heeft een separate ruimte voor de wasmachine en droger. De raampartijen in de woon- en slaapkamer zijn bijna over de volledige hoogte van vloer tot plafond,  waardoor er veel lichtinval in het appartement is. Bij het appartement op de 3e verdieping geniet je zelfs nog meer van de ruimte door de hoogte van het schuine plafond onder de kap. Je appartement beschikt over een inpandig balkon (loggia) van circa 4,5 m2. De eigenaren van deze appartementen kunnen gebruikmaken van de gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond.

HvB 2 – 6 appartementen nieuwbouw Dit appartement is op de eerste, tweede en derde verdieping met de lift bereikbaar en heeft een woonoppervlak van circa 49 m2. Verder is dit appartement qua indeling vergelijkbaar met type HvB 1.

 HvB 3 – 6 appartementen nieuwbouw Dit appartement is op de eerste, tweede en derde verdieping met de lift bereikbaar en heeft een woonoppervlak van circa 51 m2. Verder is dit appartement qua indeling vergelijkbaar met type HvB 1 en HvB 2. Echter de eigenaren van deze appartementen krijgen een individuele berging.

HvB 4 – 6 appartementen nieuwbouw  Dit appartement heeft een groter woonoppervlak dan type 1, 2, en 3 (totaal circa 68 m2), maar eveneens vergelijkbaar met type HvB 1, 2 en 3.  Ook krijgen de eigenaren van deze appartementen een individuele berging.

 

 

HvB5 – 1 appartement verbouw met tuin Dit appartement is uniek. Deze woning bevindt zich op de begane grond en heeft een woonoppervlak van circa 73m2  en als enige in het complex een tuin van circa 98 m2 grenzend aan de openbare buurttuin op de begane grond. Je loopt via de ruime hal  (waarin zich het toilet bevindt) naar de woonkamer van circa 39 m2. In de woonkamer vind je een luxe open keuken. Tevens is er een inpandige berging voor de wasmachine en droger. De fraaie badkamer met inloopdouche is via de slaapkamer bereikbaar. Aan de noordoostkant loop je door de openslaande deuren naar je privétuin. Aan de oostkant kijk je vanuit de slaapkamer naar het hofje waar zich de entree van het appartementencomplex bevindt. De eigenaar van dit appartement krijgt een individuele berging toegewezen.

HvB5 – 3 appartementen verbouw Dit appartement is zowel op de eerste, tweede en derde verdieping met de lift bereikbaar en heeft een woonoppervlak van circa 73m2. Deze 3 appartementen beschikken niet over een buitenruimte. 

 HvB6 – 1 appartement verbouw met dakterras Dit appartement vind je op de eerste verdieping en is met de lift bereikbaar. Dit appartement heeft een woonoppervlak van circa 68 men beschikt aan de oostzijde over een dakterras van circa 24 m2. Je loopt via de ruime hal  (waarin zich ook het toilet bevindt) naar de woonkamer van circa 35m2. In de woonkamer vind je een luxe open keuken. Tevens is er een inpandige berging voor de wasmachine en droger. De fraaie badkamer met inloopdouche is via de slaapkamer bereikbaar. Aan de oostkant loop je vanuit de woonkamer door de openslaande deuren het dakterras op. De eigenaar van dit appartement krijgt een individuele berging toegewezen.

HvB6 – 2 appartementen verbouw Deze appartementen vind je op de tweede en derde verdieping en zijn met de lift bereikbaar en hebben een woonoppervlak van circa 68 m2. Deze 2 appartementen beschikken niet over een buitenruimte. 

Beknopte technische omschrijving appartementen

 

Fase 2 omvat de transformatie van het Huis van Bewaring van de voormalig penitiaire inrichting ‘Noordsingel’ naar in totaal 31 appartementen, te verdelen over de 7 appartementen in het te transformeren gedeelte en 24 in het nieuw te bouwen gedeelte.
Fase 2 is onderdeel van meerdere te ontwikkelen deelprojecten in het project Tuin van Noord en wordt in het kort genoemd ‘Huis van Bewaring’. In het ontwerp, de nadere technische uitwerking en de transformatie/realisatie van het deelproject ‘Huis van Bewaring’ tot appartementen, wordt veel zorg besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct. De uitgangspunten ten aanzien van duurzaamheid vertaalt zich onder meer in een hoog wooncomfort en behoud van historische onderdelen. De kwaliteit wordt behaald door de combinatie van historische onderdelen en hoogwaardige nieuwe elementen, alsmede de ligging van de entree aan het besloten hof, achter de poort, bereikbaar via de Noordsingel.

Het document Beknopte Technische Omschrijving geeft je inzicht in de ontwerp- en technische uitgangspunten van het deelproject en de transformatie/nieuwbouw van het Huis van Bewaring tot appartementen.

De informatie in het document Beknopte Technische omschrijving is met de grootste zorg samengesteld doch vormt geen onderdeel van de eventuele contractstukken die nader worden overeengekomen. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Brochure Huis van Bewaring

Download hier de brochure. 

Prijslijst Huis van Bewaring

Download hier de prijslijst.

Woningborg garantie- en waarborgregeling

Op de woning is de Woningborg garantie- en waarborgregeling van toepassing. Doordat een gedeelte bestaat uit het transformeren van een bestaand gebouw naar een gebouw met een woonbestemming en een gedeelte nieuwbouw betreft zijn twee Woningborg garantie- en waarborgregelingen van toepassing, zijnde Woningborg Garantie- en waarborgregeling Transformatie 2017 en de Woningborg Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw 2016. Met deze garantie- en waarborgregelingen heb je optimale zekerheid in alle omstandigheden van het bouwtraject. Als koper kan de regeling het volgende waarborgen:

DE AFBOUWWAARBORG
Gaat de bouwonderneming gedurende de bouw onverhoopt failliet, dan zorgt Woningborg voor deafbouw van de woning. Is het afbouwen om wat voor reden dan ook onmogelijk, dan verstrekken zij een schadeloosstelling. In dit geval conform de vastgestelde regels in de van toepassing zijnde Garantie- en waarborgregeling.

DE HERSTELWAARBORG
De bouwonderneming garandeert de kwaliteit van de woning. Als zich een gebrek voordoet, herstelt de bouwonderneming dit gebrek als dit onder de garanties valt. De meeste onderdelen van de woning hebben een garantietermijn tot 6 jaar en 3 maanden na de oplevering. Maar bij ernstige technische gebreken is de garantietermijn zelfs 10 jaar en 3 maanden. Voor een aantal onderdelen geldt een beperkte garantietermijn. Woningborg waarborgt deze garantieverplichtingen van de bouwonderneming.

Meer informatie vind je op: www.woningborggroep.nl

Geschiedenis Huis van Bewaring

Nog even de geschiedenis: Het Huis van Bewaring (gebouwd rond 1900) werd opgezet als zelfstandige instelling waar gearresteerden die (nog) niet veroordeeld waren in voorarrest werden gehouden. Het hoofdgebouw werd gevormd door een vier bouwlagen tellende vleugel met cellencomplexen. Het Huis van Bewaring was destijds verbonden met de arrondissementsrechtbank.  Door deze interne verbinding  werden de gearresteerden probleemloos naar de rechtbank gebracht.